A munkateljesítmény 80 %-át a meghatározott kompetenciák 20 % okozza (Pareto). A követelményprofil meghatározásánál törekedjünk arra, hogy azokat a személyes jellemzőket (kompetenciákat) azonosítsuk, amelyek leginkább okozói a kiváló teljesítménynek és leggyorsabb beilleszkedést teszik lehetővé a szervezetbe. A kompetenciákon belül kiemelt figyelmet kell hogy kapjanak a nem, vagy csak relatíve hosszú idő alatt fejleszthető kompetenciák!
Mi a teendő?
A beválás legfontosabb okozóira fókuszáló követelményprofil
- Azonosítsuk a munkakör legfontosabb jelenlegi és várható teljesítménymutatóit, kapcsoljuk hozzá az elérésüket biztosító tevékenységeket, majd azonosítsuk azokat a személyes jellemzőket (ismeret, készség, személyiség, értékek, motiváció, énkép, stb.), amelyek a tevékenység hatékony és eredményes végzéséhez szükségesek!
- Vizsgáljuk meg, hogy a gyors beilleszkedéshez milyen külső elvárásoknak (szervezeti, munkacsoporti, vezetői szinten) kell megfelelnie a munkatársnak, ez milyen viselkedéssel alapozható meg és ehhez milyen személyes jellemzőkkel kell bírnia!
- Elemezzük a kiválóan teljesítők tevékenységét illetve azokat a kompetenciákat, amelyek megkülönböztetik őket az átlagosoktól / gyengéktől! Az elemzés alapján építsük be a profilba azokat a kompetenciákat, amelyek a kiválóságot okozzák!
- Tekintsük át azokat a múltbéli kudarcokat, amelyeket elkövettünk a kiválasztás során, és a beválást gátló tényezőket mint az alkalmazást kizáró kritérium (KO kritérium) fogalmazzuk meg a követelmények között!
- A követelményprofilban állítsunk fel valamilyen kézzelfogható, mérhető elvárási kritériumszintet, ami mind a keresési eljárás, mind a kiválasztási procedúra során gyors döntéseket tesz lehetővé. (pl. legalább 2, minimum 10 millió forint összköltségű, minimum 4 főt foglalkoztató, eredményes projekt lezárása az elmúlt 2 évben)
- Kapcsoljunk súlyokat a kiválasztási szempontjaink mellé, ami a segít a döntéseink meghozatalában minden lépésnél! A súlynak összhangban kell lennie a teljesítményre / beilleszkedésre gyakorolt hatással illetve a fejlesztés lehetőségével.